Loading...
طراحی  و ساخت کیت گانژوگاسیون HRP
تاریخ شروع : 1401/07/18
مهلت ارسال : 1401/09/01
گرنت صندوق نوآوری و شکوفایی:
حمایت بلاعوض از طرح تا سقف 300میلیون تومان 



طراحی و ساخت کیت گانژوگاسیون HRP

آنتی‌بادی کانژوگه به HRP یکی از نیازهای اساسی در صنعت تولید کیت‌های تشخیصی بر پایه الایزا است. در حال حاضر شرکت‌های تولیدکننده کیت الایزا، آنتی‌بادی کانژوگه به HRP را از طریق واردات و یا اتصال HRP به روش‌های هتروبیوکانژوگاسیون تأمین می‌نمایند که نیازمند مراحل طولانی و تعویض بافرهای متعدد بوده و برای برخی از پروتئین‌ها هم کارآمد نیست. در دنیا کیت‌های کانژوگاسیون HRP موجود است که بدون نیاز به ستون و تخلیص‌های متعدد، آنتی‌بادی را به‌‍صورت پایدار به HRP متصل می‌نماید و همچنین قابل استفاده برای انواع پروتئین‌ها نیز هست. هدف از این طرح، مهندسی معکوس و دستیابی به فرمولاسیون این کیت است. در این راستا، از مجری انتظار می‌رود که ابتدا محتویات و مواد به‌کاررفته در اجزا این کیت را شناسایی نموده، سپس اجزا کیت را تهیه نماید و درنهایت کیت ایجادشده را با نمونه خارجی ازنظر قابلیت ایجاد آنتی‌بادی متصل به HRP با حفظ کارایی لازم جهت قرارگیری در کیت‌های الایزا مقایسه نماید.


ضرورت مسئله:
آنتی‌بادی کانژوگه به HRP یکی از نیازهای اساسی در صنعت تولید کیت‌های تشخیصی بر پایه الایزا است. در حال حاضر شرکت‌های تولید‌کننده کیت الایزا، آنتی‌بادی کانژوگه به HRP را از طریق واردات و یا اتصال HRP به روش‌های هتروبیوکانژوگاسیون تأمین می‌نمایند که نیازمند مراحل طولانی و تعویض بافرهای متعدد بوده و برای برخی از پروتئین‌ها هم کارآمد نیست. در دنیا کیت‌های کانژوگاسیون HRP موجود است که بدون نیاز به ستون و تخلیص‌های متعدد، آنتی‌بادی را به‌صورت پایدار به HRP متصل می‌نماید و همچنین قابل‌استفاده برای انواع پروتئین‌ها نیز هست. هدف از این طرح مهندسی معکوس و دستیابی به فرمولاسیون این کیت است.
در این راستا، از مجری انتظار می‌رود که ابتدا محتویات و مواد به‌کاررفته در اجزا این کیت را شناسایی نموده، سپس اجزا کیت را تهیه نماید و درنهایت کیت ایجادشده را با نمونه خارجی ازنظر قابلیت ایجاد آنتی‌بادی متصل به HRP با حفظ کارایی لازم جهت قرارگیری در کیت‌های  الایزا مقایسه نماید.


مشروح مسئله تحقیقاتی:
الایزا از روش‌های بسیار پرکاربرد در تشخیص بالینی و پژوهش‌های کاربردی است. امروزه بخشی از کیت‌های الایزا در کشور تولید می‌گردد و به همین دلیل تأمین مواد اولیه این کیت‌ها ارزشمند است. آنتی‌بادی کانژوگه به HRP  (Horse Radish Peroxidase) یکی از مواد اولیه موردنیاز این صنعت است که از روش‌های مختلف تهیه می‌گردد. یکی از این روش‌ها استفاده از کیت کانژوگاسیون HRP است. این کیت کارایی بالایی داشته و امکان اتصال انواع آنتی‌بادی و آنتی‌ژن‌های مورد مصرف در الایزا را به HRP فراهم می‌کند. به همین دلیل توسط شرکت‌های تولیدکننده کیت الایزا بسیار موردتوجه قرارگرفته است. این کیت در حال حاضر از شرکت‌های اروپایی و از طریق واردات تأمین می‌گردد. و کسب دانش‌فنی این کیت علاوه بر رفع نیاز صنعت در اتصال آنتی‌بادی و آنتی‌ژن به HRP می‌تواند به‌عنوان یک پلتفرم جهت اتصال دیگر آنزیم‌های صنعتی به آنتی‌بادی، آنتی‌ژن و یا حتی پپتید مورداستفاده قرار گیرد. همچنین در اختیار داشتن این دانش فنی در کشور در مواردی همچون شیوع بیماری‌های نوپدید و بازپدید می‌تواند موجب افزایش سرعت پاسخ کشور در امر تشخیص گردد.


 
این فراخوان به درخواست یک شرکت دانش‌بنیان تولیدی نوع یک تدوین‌شده است. این شرکت یکی از اولین شرکت‌ها در حوزه‌ی زیست‌فناوری و تولیدکننده کیت آزمایشگاهی است. همچنین این شرکت، یکی از بزرگ‌ترین واحدهای طراحی، تولید و صادرات کیت آزمایشگاهی کشور می‌باشد و دارای بیش از 40 محصول با فناوری الایزا شامل: انواع کیت‌های تشخیص مارکرهای سرطانی، بیماری‌های عفونی، هورمونی و بیش از پنج نوع کیت بیوشیمی است. در طی مدت نزدیک به 23 سال سابقه، توانسته است صادرات محصول به بیش از 25 کشور مختلف جهان را داشته باشد؛ علاوه بر این تجاری‌سازی بیش از 80 محصول گوناگون را نیز در کارنامه خود دارد. این شرکت که رهبری بازار الایزا در صنعت تشخیص ایران را دارد، به‌طور میانگین 30 تا 50 میلیون دلار در سال، جلوگیری از ارزبری را برای کشور رقم زده است.
 
  1. انجام فاز مطالعاتی و خریداری کیت اتصال آنتی‌بادی به آنتی‌ژن موجود از شرکت خارجی به‌عنوان کنترل
  2. بررسی اجزا تشکیل‌دهنده کیت با استفاده از روش‌های موجود و تعیین رنجی از مواد تشکیل‌دهنده احتمالی
  3. انجام آزمایشات مختلف با موادی که در مرحله قبل به‌عنوان کاندید تعیین‌ شدند و بهینه‌سازی آن‌ها؛ در این مرحله اجزا، یک‌به‌یک با اجزا و مواد کیت جایگزین شده و ازنظر کیفیتِ کانژوگه ایجادشده با استفاده از روش الایزا موردبررسی قرار می‌گیرند.
  4. تعیین نهایی اجزا تشکیل‌دهنده کیت و ایجاد یک کیت کامل و بهینه‌سازی کیت.
  5. مقایسه آنتی‌بادی‌های کانژوگه به HRP حاصل از کیت با محصول مشابه حاصل از کیت خارجی به روش الایزا
  6. انجام مطالعات پایداری کیت طراحی‌شده
الزامات تحقیق:
  • وجود یک آزمایشگاه تحقیقاتی مجهز به امکانات شیمی آلی و بیوشیمی و ایمنی‌شناسی
  • امکان دسترسی به مواد باکیفیت جهت تعیین و بهینه‌سازی اجزا کیت
  • در اختیار داشتن کیت خارجی به‌عنوان استاندارد مورداستفاده در کار
  • اشراف بر پارامترهای تائید کیت و مواد اولیه کیت الایزا
  • یک تیم علمی با  تخصص موردنیاز در زمینه‌های بیوشیمی، بیوتکنولوژی و شیمی آلی

زیرساخت‌ها و تجهیزاتی که متقاضی می‌تواند در اختیار مجری قرار دهد:
  • آزمایشگاه تحقیقاتی مجهز به امکانات و دستگاه‌های شیمی آلی، شناسایی مواد و محلول سازی
  • آزمایشگاه تحقیقاتی مجهز به دستگاه‌ها و امکانات جهت انجام تست الایزا و کار با پروتئین نوترکیب
ایجاد یک کیت با شاخصه‌های عملکردی زیر:
  • کارایی بیش از 90 درصد در کانژوگاسیون HRP به آنتی‌‏بادی
  • توانایی ایجاد آنتی‏‌بادی کانژوگه‌شده به HRP در مقایسه با کیت خارجی ازنظر دقت و حساسیت تست الایزا
  • قابلیت نگهداری در دمای فریزر به مدت یک سال بدون کاهش در کارایی کیت
  • طراحی Modifier، Quencher و HRP کانژوگه باقابلیت ترکیب با یکدیگر و عدم مهار اجزا واکنش
  • عدم واکنش غیراختصاصی آنتی‌‏بادی کانژوگه و عدم ایجاد بک‌گراند در نمونه‌های کنترل منفی (کارایی صحیح Quencher)

گلوگاه‌های احتمالی:
  • رسیدن به خلوص مورد انتظار با توجه حذف ستون و دیالیز در کیت کانژوگه طراحی‌شده
  • ایجاد یک کیت باقابلیت  سهولت استفاده برای فرآیند کانژوگاسیون
  • ایجاد یک کیت باقابلیت ساخت آنتی‌بادی کانژوگه  بدون بک‌گراند در الایزا
  • ایجاد آنتی‌بادی کانژوگه با حساسیت تشخیصی بالا و قابل‌مقایسه بودن با کیت‌های تجاری
  • رسیدن به پایداری بالای کیت طراحی‌شده برای کانژوگاسیون
یک تیم مجری دارای تخصص‌های زیر:
  • متخصص شیمی آلی دارای تخصص و تجربه در تعیین نوع ماده اولیه به‌کاررفته در یک محلول مجهول و بهینه‌سازی ترکیبات مختلف در راستای رسیدن به محلول بهینه
  • بیوشیمیست یا بیوتکنولوژیست مسلط به کار با پروتئین‌ها و روش‌های تشخیص ایمنی به‌ویژه الایزا
  • مالکیت معنوی: مجری در مالکیت معنوی ناشی از اجرای تحقیق سهیم خواهد بود و انتشار مقاله مشترک توسط مجری و متقاضی در ژورنال‌های داخلی و خارجی، ارائه مقاله در کنفرانس‌ها و سمینارها با موافقت و اشاره به نام همه متصدیان مجاز خواهد بود.

 
  • مالکیت منافع مادی: با توجه ‌به مدل کسب‌وکار شرکت متقاضی، منافع مالی ناشی از توسعه این فناوری تماماً متعلق به شرکت متقاضی بوده و مجری صرفاً حق‌الزحمه اجرای پروژه تحقیقاتی را دریافت خواهد کرد.  
شماره تماس:
021-66531044
09025555471

اینستاگرام:
iran.challenges@